Rutherford House / Tim Dorrington Architects

first_imgArchDaily New Zealand Rutherford House / Tim Dorrington Architects Area:  277 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Tim Dorrington Architects Area Area of this architecture project Rutherford House / Tim Dorrington ArchitectsSave this projectSaveRutherford House / Tim Dorrington Architects CopyHouses•Tauranga, New Zealand Houses “COPY” Photographs:  Emma-Jane HetheringtonText description provided by the architects. The brief was to create a modern holiday house suitable for the hot summers of Lake Taupo and the cold winters for skiing on Mt Ruapehu. Save this picture!© Emma-Jane HetheringtonRecommended ProductsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD21Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelFiber Cements / CementsRieder GroupConcrete Panels – öko skin stripesFormally the house consists of 4 main elements; (1) a concrete base, which at some points is folded up to contain interior spaces, (2 and 3) two black cedar-clad bedroom blocks, and (4) an open-plan white structured ‘veranda’. Save this picture!© Emma-Jane HetheringtonThe concrete base provides the required floor level rise, creating intermediate zones between inside and outside. Raised decks from both the living room and snug articulate elevated, and in the case of the front deck, covered outdoor spaces. The living space arrangement suits the extreme climates of the location, activities and varying degrees of privacy. Save this picture!© Emma-Jane HetheringtonThe large open-plan ‘veranda’ space comprises kitchen, lounge and dining. A snug, a step lower with an open fireplace, can on colder days be closed off from the main space. The top-floor sitting room affords a private sanctuary for the owners when entertaining family and friends. Save this picture!© Emma-Jane HetheringtonThe internal environment is managed with thermal mass floor and walls and passive ventilation to most building faces. Additional heating inside and out is provided with open fires.Save this picture!© Emma-Jane HetheringtonProject gallerySee allShow lessNew Look for the Winter GardenArticlesIJhal Competition Winner / Wiel Arets ArchitectsArticles Share Save this picture!© Emma-Jane Hetherington+ 10 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/82758/rutherford-house-tim-dorrington-architects Clipboard Photographs Projects 2009 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/82758/rutherford-house-tim-dorrington-architects Clipboard CopyAbout this officeTim Dorrington ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHousesTauranga3D ModelingNew ZealandPublished on October 20, 2010Cite: “Rutherford House / Tim Dorrington Architects” 20 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?路瑟福德宅邸 / Tim Dorrington Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *