Foothills House / Strachan Group Architects

first_imgArchDaily 2007 Foothills House / Strachan Group Architects New Zealand Foothills House / Strachan Group ArchitectsSave this projectSaveFoothills House / Strachan Group Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/474896/foothills-house-strachan-group-architects Clipboard Projects 2007 “COPY” Year:  CopyHouses•Pokeno, New Zealandcenter_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/474896/foothills-house-strachan-group-architects Clipboard Photographs Save this picture!© Patrick Reynolds+ 21 Share Houses “COPY” Architects: Strachan Group Architects Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeStrachan Group ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPokenoHousesNew ZealandPublished on February 10, 2014Cite: “Foothills House / Strachan Group Architects” 10 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream photographs:  Patrick ReynoldsPhotographs:   Patrick ReynoldsSave this picture!Floor PlanRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingText description provided by the architects. Nestled on the lower southern slopes of the Bombay ranges and overlooking the Whangamarino Wetlands, this is a project that was to epitomize New Zealand living for a young family who have historic roots in the Pokeno region and a sense of place that comes from growing up in this small rural community.Save this picture!© Patrick ReynoldsWith panoramic views of the Waikato countryside to the south and east and very exposed to the often harsh, south-westerly winds, the site provided an interesting and often conflicting functional challenge to occupy.Save this picture!© Patrick ReynoldsThe low-slung roof form of the building follows the topography of the land, presenting a low profile that deflects and protects against the strong winds that accelerate off the valley floor. This simple roof extends over an elongated plan that stretches parallel to the land contour providing sheltered courtyards and verandahs to the north and extending a strong axis to the north-east providing prospect towards a lush native bush reserve. Save this picture!© Patrick ReynoldsThe building comprises two elongated shed-like pavilions, defining the living areas from the private areas with an internal garden courtyard linking the two. Arrival and entry is guided by stone-clad walls through a foyer located towards the southern end of the lower pavilion.  Save this picture!© Patrick ReynoldsThe foyer separates a home office and garage and storage areas to the left, from the main living spaces to the right, past an enclave living room to an open plan kitchen, dining and sitting area with direct connections to the pool, verandah and courtyard. Ribbon windows along the entire south-eastern wall allow panoramic landscape views to the Coromandel ranges.  Save this picture!DrawingDirectly ahead from the main entry foyer, the stone wall gives way to an internal courtyard, a link space with broad steps to the upper pavilion, housing the bedrooms, service areas and gymnasium. Save this picture!© Patrick ReynoldsThe site demanded the use of a palette of durable materials – coated steel, zinc, stone and concrete masonry and cedar weatherboards used in their “raw” state to blend with the natural landscape. Project gallerySee allShow lessRD House / VASHOSelected ProjectsEl Té – Casa de Chás / Sbardelotto Arquitetura + Mariana BogarinSelected Projects Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *