Abdel & Marijke / Atelier Vens Vanbelle

first_img Photographs Save this picture!© Atelier Vens Vanbelle+ 11Curated by Paula Pintos Share Area:  132 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Atelier Vens VanbelleSave this picture!© Atelier Vens VanbelleRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsJansenWindows – Janisol PrimoText description provided by the architects. Abdel and Marijke have just retired. They lived in a large house, built in the 1980s. Their three children had just left the house, and their house had grown too large and defects in the house were gradually emerging. Instead of patching up their home, they made a more radical but conscious choice: they decided to sell their home and look for a home tailored to their new lifestyle: compact, completely renewed and with a manageable garden.Save this picture!© Atelier Vens VanbelleDuring their search, they came across a bungalow from the 60s, which was in a bad condition. A thorough renovation was needed, but this was precisely where the potential was to fully commemorate the bungalow in function of their way of life. The bungalow had a number of advantages: everything is on the ground floor, and around it was a 5-meter wide garden.Save this picture!Plan newThe front garden and the side garden strip on the north were arranged in function of privacy and accessibility. Here are the driveway, carport, garden shed and access to the property. The ‘quiet’ spaces were provided at the front: the bedroom, two guest rooms and bathroom, while the living spaces are located at the rear. Central to the building volume the entrance and a covered terrace were inserted. These simultaneously form the separation and connection between these two zones.Save this picture!© Atelier Vens VanbelleBecause the pensioners are often at home, the house was given a holiday feeling. The tranquility, the materials and the light ensure that the house is quiet and pleasant. The red color of the house is a reference to the red earth color that is found in Morocco, the home country of Abdel. The fine white steel structure gives the house a quirky and calm character, and masks the old façade articulation.Save this picture!© Atelier Vens VanbelleThe house gives shape to a contemporary phenomenon: how do you deal with aging, and how can the architecture adjust and offer a different range of qualities?Save this picture!© Atelier Vens VanbelleProject gallerySee allShow lessCosta Brava House / Roman Izquierdo BouldstridgeSelected ProjectsThe Versatility of Gabion Walls, From Infrastructure to Urban FurnitureArticles Share Abdel & Marijke / Atelier Vens VanbelleSave this projectSaveAbdel & Marijke / Atelier Vens Vanbelle Architects: Atelier Vens Vanbelle Area Area of this architecture project Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928073/abdel-and-marijke-atelier-vens-vanbelle Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928073/abdel-and-marijke-atelier-vens-vanbelle Clipboard Year:  “COPY” ArchDaily Houses Abdel & Marijke / Atelier Vens Vanbelle Belgium 2018 CopyHouses, Renovation•Koksijde, Belgium CopyAbout this officeAtelier Vens VanbelleOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationKoksijdeOn FacebookBelgiumPublished on November 11, 2019Cite: “Abdel & Marijke / Atelier Vens Vanbelle” 11 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *