House H / Chris Collaris Architects

first_imgSave this picture!© Tim van de Velde+ 46Curated by María Francisca González Share Chet Liu, Y.C. Liu Engineering Surroundings By Mary Arthur Inc. House H / Chris Collaris Architects Year:  Architects: Chris Collaris Architects Area Area of this architecture project Interior Design: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928003/house-h-chris-collaris-architects Clipboard “COPY” Photographs:  Tim van de Velde Manufacturers Brands with products used in this architecture project House H / Chris Collaris ArchitectsSave this projectSaveHouse H / Chris Collaris Architects CopyHouses•Mount Brydges, Canada Construction Architecture:MilDon Homes LtdConstruction Interior:Cardinal Fine CabinetryCity:Mount BrydgesCountry:CanadaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tim van de VeldeRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The Dutch architectural office of Chris Collaris designed a villa in Mount Brydges, overlooking the green fields and woods in the rural area of Southwestern Ontario, Canada. While having a successful green nursery, an adjacent plot of 50 hectares, mainly consisting of seasonal beans fields and woods, was the number one chance for the client to extent the existing property and getting it ready to build a villa for the rest of their life. To fit the design to the future wishes of the client, the villa had to be life cycle proof. But the design also had to meet the demands of a big family house, because a family growth of children with grandchildren had to be foreseen.Save this picture!© Tim van de VeldeSave this picture!North elevationSave this picture!South elevationSave this picture!© Tim van de VeldeThe functional program had the most important influence on the architectural design. All the living spaces have been organized on one floor. The spread of this program lead to a central atrium which connects all spaces and brings in light from the most inner part of the building structure. Natural daylight comes from above and most of the long sight lines in the villa go through the atrium. Every single space on the floor plan has a different connection and orientation to the outside. With green bean fields and woods the view is different in every room. The villa is specifically designed on the climate in Southwest Ontario. Summers can be very hot and winters are always cold with lots of snow. The villa has been designed with a big canopy stretching longer and shorter in different directions. The canopy is keeping the intense sun light and warmth out of the house in summer, but allowing it in again in winter.Save this picture!© Tim van de VeldeSave this picture!© Tim van de VeldeThe majority of the materials used in the villa are coming from local production areas. The natural stone of the floors (inside and outside) and the facades are coming from a quarry in Ontario. The Douglas fir cladding of the canopy is coming from a local forest and some furniture pieces (the coat rack and dining table) are even made with wood of old trees from the plot. The big green roof (Liveroof Ontario) has been produced on the fields of the green nursery next to the plot. Making as much as possible with sources and materials from a local area was important to the client, echoing the joy of the social nearness of the bigger family with all children and grandchildren. In this way, the villa found its destiny as a future proof sustainable inheritance of the whole family, made with things which were pleasantly close.Save this picture!© Tim van de VeldeProject gallerySee allShow lessJINS Ginza Loft Shop / Schemata ArchitectsSelected ProjectsJujube Orchard Station / Original ArchitectsSelected Projects Share Canada ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/928003/house-h-chris-collaris-architects Clipboard Houses Manufacturers: Douglas fir Tilsonburg, Ontario, Wiarton Buff limestone quarrier 2019 ArchDaily Area:  1423 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Structural Engineer: Projects “COPY” CopyAbout this officeChris Collaris ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookMount BrydgesCanadaPublished on November 11, 2019Cite: “House H / Chris Collaris Architects” 10 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *